Kuusi kesäistä niksiä kotiin ja puutarhaan

Löydät tästä artikkelista kivoja niksejä kesäiseen kotiin ja puutarhaan. Nappaa parhaat vinkit talteen ja nauti kesästä!

Kookosöljy aurinkovoiteena

Kookosöljy on monikäyttöinen tuote, jota saadaan kookospähkinästä. Kookosöljyn käyttötarkoituksia löytyy netistä satoja, mutta kesällä yksi sen parhaista käyttöominaisuuksista on kosmetiikassa. Kookosöljy toimii mainiona aurinkovoiteena, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa antaen kauniin ja luonnollisen rusketuksen. Sen voi levittää suoraan iholle sellaisenaan, tai tehdä siitä itse kosmetiikkaa, esimerkiksi sokerikuorintavoiteen. Kookosöljy toimii myös erinomaisena kiillokkeena nahkatuotteille, ja se on oivallinen meikinpuhdistusaine.

Luonnolliset hyttyskarkoitteet

Kesä ja kärpäset kuuluvat valitettavasti yhteen! Hyttyset ovat joka kesäinen kiusa, joiden karkoittamiseksi on kehitelty erilaisia menetelmiä ja kemikaaleja. Luonnonläheisempiin ratkaisuihin kuuluvat luonnokasvit, kuten laventeli, kehäkukka, minttu, sitruunamelissa, kissanminttu, rosmariini, basilika ja pelargoniat. Valkosalvia toimii muun muassa suitsukkeen tai savutusoksan muodossa, kun taas sitronellakynttilät tuovat itikoita karkoittavaa miellyttävää tuoksua puutarhaan ja terassille.

Grillatut ja jäädytetyt hedelmät

Miksi et kokeilisi grillijuhlien jälkiruokana tänä kesänä grillattuja hedelmiä? Ne sopivat erinomaisesti mehukkaaksi ja makeaksi kruunuksi vaikkapa jäädytetylle jogurtille. Sesongin hedelmistä löytyy eri vaihtoehtoja joka juhlaan myös kevyenä vaihtoehtona jäätelölle. Voit esimerkiksi leikata parin sentin paksuisia paloja melonista, pakastaa ne, ja tarjoilla tikun nokassa mehujään tapaan, tai soseuttaa pakastettuja marjoja tai hedelmiä raikkaaksi sorbetiksi.

Värikkäät ulkopelit

Unohda tikanheitto ja anna sisäisen lapsesi päästä valloilleen! Nurmikolle maalattu Twister tuo iloisen säväyksen puutarhaan, ja vesipyssyleikit saavat uuden taiteellisen ulottuvuuden kun täyttää SuperSoakerin pelkän kraanaveden sijasta vesivärivedellä ja roiskii niillä puutarhaan pystytetyille taulupohjille. Litteistä, pyöreistä kivistä puolestaan voi tehdä maalaamalla kivoja ulkoilmaversioita ristinollalle tai sakille.

Jäädytetty aloe vera -geeli auringonpolttamiin

Jos kookosöljykerros pettää, tai torkahdat puutarhatuoliin, ota avuksi auringonpolttamiin jäädytetty aloe vera -geeli. Helpoiten geeli syntyy leikkaamalla aloe vera -kasvista lehti, joka kuoritaan ja paloitellaan. Palat jäädytetään ja käytetään tarpeen tullen auringonpolttamiin tai muihin pieniin palovammoihin.

Itsestään täyttyvä nuotio

Tuleen tuijottajille on luvassa hyviä uutisia: nyt ei tarvitse lisätä pökköä pesään kuin kerran. Laiskan nuotiomestarin tulipesä syntyy vaikkapa pölykapselista, jonka päälle on asetettu kaksi metallikaarta. Poltettavat pöllit kasataan kaarien päälle niin, että keskimmäisten palaessa loppuun vierestä vierähtää seuraava tulille.