Netin parhaat ideapankit niksinikkareille

Suomalaiset ovat perinteisesti käsityötaitoista tee-se-itse-kansaa, joka rakastaa nikkaroida kotona ja mökillä. Internet-sukupolven aikakaudella ei tarvitse enää hakea neuvoja nikkarointiin kirjastosta tai Niksi-Pirkasta, vaan luovia ratkaisuja ja yksinkertaisia mutta huikean näyttäviä oivalluksia löytyy helposti netin ihmeellisestä maailmasta. Pinterestin ja IKEA Hackersin kaltaiset sivustot tuovat jokaisen Remontti-Reiskan arkeen jännitystä ja ideoita eri muodoissa, eikä kukaan kädentaitoja tai luovuutta rakastava ihminen varmasti jää kylmäksi siitä vinkkien kirjosta, jota Internet tarjoaa.

IKEA Hackers

IKEA Hackers on IKEA:n tuotteiden yksilöllistämiseen erikoistunut ideapankki, josta löytyy vinkkejä melkein koko IKEA-kuvaston muokkaamiseen ja koristamiseen. Sivusto onkin suosittu etenkin nuorten aikuisten ja opiskelijoiden parissa, sillä se tarjoaa taloudellisia ratkaisuja kodin sisustuksen muunteluun erilaisten trendien mukana. Hauskimpia ideoita sivustolla ovat luovia ja oivaltavia, kuten esimerkiksi Blanda Matt -salaattikulhoista rakennetut kaiuttimet tai valaisimena toimiva taideprojektidroidi, puhumattakaan ikonisen sinisen IKEA-kassin uusiokäyttömahdollisuuksista rinkoista korsetteihin aina ruotsalaiseen kansallispukuun saakka.

Pinterest

Siinä missä IKEA Hackersin potentiaali luonnollisesti vetää puoleensa niin sisustuksesta kiinnostuneita naisia kuin myös tee-se-itse-puuhailusta innostuneita miehiä, Pinterestin ideakuvasto ja linkkipankki tarjoilee huomattavasti kattavamman buffetin erilaisiin kodin projekteihin. Olipa kyse sitten ruokaohjeista, säilykkeistä tai juomista, terveellisistä herkuista ja itsetehdyistä energiapatukoista, saippuasta ja luonnonkosmetiikasta, käsitöistä, teknologiasta, sisustuksesta, tai lasten taideprojekteista, Pinterestistä löytyy ideoita ja ohjeita joka lähtöön eri kielillä. Useimmat linkit johtavat sivuston ulkopuolisilla nettisivuilla sijaitseviin ohjeisiin, joita kuka tahansa luovasta käsillä tekemisestä kiinnostunut voi hyödyntää.

Uusavuttomuus vaanii internetsukupolvea kulman takana

Ironista kyllä, internet-aikakauden kynnyksellä uusia sukupolvia kritisoitiin uusavuttomuudesta, mutta verkon kasvaessa lukuisiin eri suuntiin selkeitä ohjeita löytyy niin Martoilta kuin K-Raudankin kotisivuilta. Yhteishyvä on tehnyt sulavan siirtymän nettiin, mikä näkyy julkaisun kotisivuilla suussa sulavien ruokaohjeiden loputtomana paraatina. Käsityöihmisille on olemassa omat sivustonsa, joista koukuttavin on ehdottomasti Ravelry, jonka tuhansista erilaisista neulonta- ja virkkausmalleista löytyy projekteja kaikista vaativimmillekin lankahamstereille.

Instructables on Pinterestin tapaan laaja ja yleinen vinkkinurkka, mutta linkkien sijaan sivustolle on kerätty tuhansia artikkeleja, joissa opastetaan Matti ja Maija Meikäläisille selkein ja yksinkertaisin ohjein miten toteuttaa erilaisia tee-se-itse-projekteja mangonkasvatuksesta mozzarellan muovailemiseen. Näillä eväillä ei kenellekään nörtille pitäisi mennä sormi suuhun tai tulla luovaa tukosta.