Categories
Uncategorized

Parhaat säilytysratkaisut pieneen kotiin

Jos asut pienessä kodissa, tiedät miten vaikeaa voi olla pitää tavarat järjestyksessä ja helposti löydettävissä. Sinusta saattaa tuntua, että kompastut jatkuvasti asioihin tai etsit tuntikausia jotain, jonka löytämiseen pitäisi kulua vain muutama minuutti. Onneksi on olemassa hienoja säilytysratkaisuja, joiden avulla voit hyödyntää tilasi parhaalla mahdollisella tavalla. Jatka lukemista ja tutustu joihinkin pieniin koteihin sopiviin parhaisiin säilytysratkaisuihin.

Sängyn alla pidettävät säilytyslaatikot

Sängynalus on täynnä tilaa, miksi et hyödyntäisi sitä? Pyörillä kulkevat, kannelliset säilytyslaatikot sopivat erinomaisesti sesongin ulkopuolisten vaatteiden, ylimääräisten vuodevaatteiden, korttipelien kokoelman tai vaikka joulukoristeiden säilyttämiseen. Mittaa sängynalusesi korkeus ennen laatikoiden ostamista, jotta ne varmasti mahtuvat sinne mukavasti. Hyödynnä mahdollisuuksien mukaan myös muiden huonekalujen alle jäävää tyhjää tilaa tavaroiden säilytykseen.

Monikäyttöiset huonekalut

Kun tilaa on niukasti, on tärkeää hyödyntää jokainen neliösentti. Monikäyttöiset huonekalut voivat olla pelastus pienissä kodeissa. Esimerkiksi sohvapöytä, jossa on sisäänrakennettu säilytystila, on erinomaisen käytännöllinen huonekalu. Lapsiperheissä parvisänky voi tarjota ylimääräistä nukkumatilaa viemättä ylimääräistä lattiatilaa. Divaanimallisessa vuodesohvassa on yleensä sisällä tila esimerkiksi petivaatteiden säilytykseen.

Ripustettavat korit

Erilaiset ripustettavat korit sopivat erinomaisesti sellaisten tavaroiden säilyttämiseen, jotka muuten saattaisivat sotkea työtasoja tai hyllyjä, kuten hedelmät ja vihannekset, siivoustarvikkeet tai kylpyhuoneen hygieniatuotteet. Koreissa tavarat ovat myös selkeästi näkyvillä, joten ne on helppo löytää. Rautalankakorit sopivat erinomaisesti tuoretuotteiden säilytykseen, sillä niissä ilma pääsee kiertämään ja ne eivät täten pääse niin helposti pilaantumaan. Kankainen kori on käytännöllinen ja helppo tarvittaessa pestä pesukoneessa. Puinen kori on kaunis ja kestävä ratkaisu.

Seinään kiinnitettävät hyllyt

Seinään kiinnitettävät hyllyt sopivat erinomaisesti esimerkiksi kirjojen, astioiden tai pikkutavaroiden säilyttämiseen. Hyllyjä on olemassa monennäköisiä ja -kokoisia eri käyttötarkoituksiin. Niiden avulla on helppo luoda persoonallista ilmettä kodin sisustukseen, sillä niille voi hyvin asetella myös pieniä huonekasveja ja koriste-esineitä.

Seinähyllyt voidaan kiinnittää monella eri tavalla riippuen hyllystä ja seinän materiaalista. Joissakin hyllyissä on valmiiksi porattuja reikiä ja ruuveja, jotka helpottavat asennusta, kun taas toiset saattavat vaatia poraa ja joitakin perustaitoja. Noudata aina valmistajan ohjeita, jotta löydät turvallisimman ja tehokkaimman tavan kiinnittää hyllyt.

Magneettiset veitsitelineet

Magneettinen veitsiteline on keittiössä kätevä ratkaisu, kun haluat pitää veitset käden ulottuvilla ja vapauttaa samalla laatikkotilaa muille tavaroille. Tämäntyyppinen teline käyttää magneetteja pitämään veitset paikallaan, mikä on sekä turvallista että tehokasta. Lisäksi ne näyttävät todella siisteiltä! Toinen suosittu telinetyyppi on bambu- tai puuteline, jossa voi olla myös sisäänrakennettu teroitin.

Tilan tehokkaaseen käyttöön vaaditaan vain vähän mielikuvitusta

Pieniin koteihin on olemassa valtavasti hienoja säilytysratkaisuja. Kun hyödynnät pystysuoraa tilaa, käytät laatikoita ja koreja ja olet luova huonekaluvalintojen suhteen, voit maksimoida tilasi ja pitää kotisi järjestyksessä ja siistinä. Säilytysratkaisujen ei tarvitse olla kalliita – pienellä luovuudella pääsee pitkälle!