Tee-se-itse-pelimerkit

Mitä olisivat pokeri-illat ilman asiaankuuluvaa rekvisiittaa? Valmiit pokerisetit voivat tulla kalliiksi, mutta nyt voit valmistaa omat uniikit kasino-tyyliset pelimerkit itse helposti ja edullisesti. Ne ovat myös oivallinen lahja vaikkapa tupaantuliaisiin tai polttareihin. Tässä parhaat vinkit pelimerkkien valmistamiseen.

Valmiit muovimerkit netistä

Erilaisia mukautettavia valmispohjia pelimerkeille löytyy nettikaupoista. Voit itse tehdä pelimerkeistä yksilöllisiä lisäämällä niihin valitsemasi kuvat ja logot. Teemaksi sopii vaikka polttarit, jolloin pelimerkkien designiin voi lisätä vaikkapa päivämäärän ja nuorenparin nimen ikimuistoisen juhlan kunniaksi.

Pullonkorkkimerkit

Tyylikkäät pelimerkit vaikka Blackjackiin, nettiblackjack-strategia ja säännöt, syntyvät kätevästi metallisista pullonkorkeista . Pestyäsi korkit, litistä ne vasaroimalla, tai purista ne kahden levyn välissä litteäksi. Eri juomien korkeista syntyville merkeille voi antaa eri arvon tai merkityksen pelistä riippuen.

Askartelumassasta valmistetut merkit

Oletko innokas taiteilija tai käsityöihminen? Luova ratkaisu uniikeille pelimerkeille syntyy askartelumassasta. Askarteluliikkeet myyvät polymeerimassaa, josta merkkien muovaileminen onnistuu kokemattomiltakin taiteilijoilta. Massaa on helppo käsitellä ja kaulita, ja siitä voi muotilla leikata sopivia paloja. Massaa voi maalata, tai yhdistellä eri värisiä massoja näyttävän lopputuloksen luomiseksi. Vain mielikuvituksesi on rajana!

Suolataikina tai taikataikina

Opiskelijakukkaroon sopiva vaihtoehto askartelumassalle on taikataikina. Valmista taikina itse. Tarvitset 2,5 dl suolaa, 5 dl jauhoja ja noin 0,5 dl vettä. Sekoita kuivat aineet yhteen kulhossa, lisää vesi hitaasti vaivaten, ja ekologinen muovailumassa on valmis. Kauli massa ja leikkaa siitä muotilla kuvioita, paista uunissa 180 celsiuksessa kovaksi ja maalaa pelimerkkeihin omat kuviosi. Voit myös tehdä massasta värikästä käyttämällä karkkivärejä ja yhdistellä eri värisiä massoja.

Pihanopat

Grillimestarin Yatsyyn sopivat loistavasti puiset pihanopat. Teet ne kätevästi leikkaamalla sopivia paloja tasapaksusta puumateriaalista. Hio, kolvaa tai maalaa pisteet, ja lakkaa tai vahaa.

Pelimerkit korkista tai puusta

Korkkilevystä tai vanerista leikatut pelimerkit ovat tylikäs säväys tee-se-itse-gentlemannin miesluolaan. Vanerista leikattuihin kiekkoihin voi polttaa kolvilla kuvioinnin, kun taas korkista leikatut pelimerkit sopivat pohjiksi omille designeille.

Syötävät kortit ja merkit

Herkkusuille sopivat mainiosti syötävät pelimerkit tai -kortit, jotka voi tehdä kuorruttamalla keksien tai piparkakkujen päälle pelimerkki tai -korttikuvioita. Myös syötävät sakkinappulat ovat hauska käänne pelille; kokeile esimerkiksi erilaisia muotteja raakasuklaamerkkien valmistamiseksi.