Toimistotyön tehostamiskeinot

Siinä missä pienet niksit ja nippelikikat voivat auttaa helpottamaan työtä ja työympäristön viihtyvyyttä, konttorirottien elämää voi positiivisesti muuttaa miellyttävämmäksi muuttamalla muutamia tapoja tai ajatusmalleja. Lyhyenkin ajan sisällä nämä muutokset voivat tuottaa kestäviä ja myönteisiä tuloksia niin työpaikalla kuin työntekijän henkilökohtaisessa elämässäkin.

Suunnittele maanantain työpäivä perjantaina

Viikonloppu edessä rentoutumiselle, kuka ajattelisi seuraavan työviikon suunnittelua? Selkeän suunnitelman tekeminen seuraavan viikon alkua varten auttaa aloittamaan työt maanantaina reippaasti. Työteho lisääntyy, kun viikon aloitus on selkeästi suunniteltu. Tarvitset 20 minuuttia seuraavan viikon työrupeaman suunnitteluun, ja suunnitelman ollessa valmis voit jättää itsellesi jonkin palkinnon työpöydällesi odottamaan maanantaita. Viikonloppu tuntuu rentouttavammalta ja jaksat taas paremmin palata hommiin maanantaina.

Tehtävälistat ja niiden noudattaminen

Niin toimistotyössä kuin muuallakin, tehtävälistan noudattaminen voi edesauttaa tuotteliaisuutta ja aikaansaavuutta. Kun edessäsi on selkeä lista tehtävistä asioista, jää turha haaveilu vähemmälle ja saat enemmän aikaiseksi lyhyessä ajassa. Työtelijäisyyden lisäämiseksi kannattaa asettaa vaikeimmat tehtävät listan kärkeen, jolloin voit ottaa rennommin niiden tultua valmiiksi. Pidä tehtävät yhdessä paikassa helposti luettavassa muodossa, ja merkkaa aina tekemäsi tehtävä saatuasi sen valmiiksi.

Siisti työympäristö luo tehokkaampia tuloksia

Kuinka monet toimistotyöntekijät hautaavat pöytänsä mappien, paperien ja kansioiden alle, ja turhautuvat sitten kaaoksen luomasta paineesta? Helppo vinkki sopivan ja selkeän työtahdin saavuttamiseen on pyrkiä pitämään kiinni siististä ja järjestelmällisestä työympäristöstä. Siisti ja järjestelmällinen työpöytä ja laatikot helpottavat myös tarpeen tullen mappien ja kansioiden paikantamista. Ajatus kulkee vapaammin siistissä ympäristössä, ja työteho ja tulokset paranevat.

Taukoliikunnan voima

Istuskelu sisätiloissa 9 tuntia päivässä voi helposti johtaa stressiin ja väsymykseen. Eri lähteet suosittelevatkin lyhyitä, noin 5-10 minuutin taukoja joka tunnille. Pieni venyttely tai jaloittelu pitää mielen virkeänä ja lisää työtehoa ja mielekkyyttä työskennellä toimistoympäristössä. Pidemmät tauot taas antavat mahdollisuuden käydä ulkona raittiissa ilmassa virkistävällä kävelyllä – jo varttitunnin happihyppely voi auttaa jaksamista ja viedä energiatasoa eri sfääreihin.

Järjestelmällisyyden salat

Hyvä organisointikyky lisää työtehoa huomattavasti. Jos työhösi kuuluu jatkuva paperien ja mappien käsittely, kannattaa arkistointi hoitaa huolella. Näin tiedät aina missä mennään, ja tarvittavat paperit on helppo ja nopea paikantaa.