Toimistotyöntekijän luova selviytymisopas

Toimistotyö on mielenkiintoista, mutta työympäristö on usein liian kliininen. Sopivamman työmukavuuden saavuttamiseksi ja luovan työtehon lisäämiseksi, olemme keränneet tähän vinkkejä erilaisista nikseistä, jotka voivat helpottaa työntekoa tai lisätä viihtyvyyttä työpaikalla.

1. Sähköjohdot kuriin

Työpöytien alla ja takana voi kiemurrella oikea sähköjohtojen viidakko. Vältyt suurelta vaivalta tunnistaa oikea johto IT-kriisin yllättäessä, kun merkkaat johdot eri värisin lapuin tai teipein, joihin on kirjoitettu mikä laite on kyseessä. Merkki kannattaa laittaa molempiin pistokepäihin. Irralliset johdot ovat turvallisuusriski, johon kompastumisen voi välttää keräämällä johdot yhteen nippuun esimerkiksi tyhjän vessapaperihylsyn sisään (leikkaa hylsy pystysuuntaan halki). Ylimääräiset piuhat voi keriä kelalle tyhjään poltettavien CD-levyjen koteloon, ja pitää kelat siististi laatikossa.

2. Näppäimistö siistiksi

Tietokoneiden näppäimistön väliin menee usein pientä roskaa, esimerkiksi leivänmuruja ja pölyä. Rikkaimurin puuttuessa ärsyttävät hiukkaset voi poimia pois ujuttamalla muistilappujen liimapinta näppäinten väliin. Jos juot usein mukista tietokoneesi äärellä, voit suojata näppäimistön kerroksella elmukelmua.

3. Paperiliittimet

Joustavat metalliset paperiliittimet ovat kätevä ja nopea apu monenlaisiin organisointipulmiin ympäri toimistoa. Voit esimerkiksi liittää klipsin työpöytäsi tasoon kiinni ja pujottaa siitä kännykkälaturisi tai USB-liittimen johdon. Paperiklipsien taitettavasta lankaosasta voi myös tarvittaessa väsätä varatuen näppäimistön rikkimenneelle jalalle.

4. Kahvihuone

Paperimukista saa helposti tehtyä kiekon, johon on merkitty kellonaika, jolloin pannussa oleva kahvi on keitetty. Aina uutta kahvia keittäessä voi osoittaa oikean ajan vaikka klemmarilla, jolloin kahvinjuojat tietävät, kuinka tuoretta sumppia pannussa on. Kesähelteellä taas voi kehitellä toimistoversion frappuccinolle pakastamalla kahvia jääpalamuotteihin – lisää vain mieleisesi maitojuoma ja herkullinen ja virkistävä juoma on valmis.

5. Viestitaulu

Tyhjistä kirjekuorista tai muovitaskuista saa nastojen tai nuppineulojen kera tehtyä viestitaulun, jossa on oma kuori jokaiselle toimiston työntekijälle. Kuoreen voi tipauttaa vaikkapa soittopyyntöjä tai päivän postia. Näyttävyyttä ja väriä voi lisätä yksilöllistämällä kuoret pelkän nimen lisäksi valitsemalla värikkäitä kuoria tai muovitaskuja, tai liimaamalla niihin kuvia.

6. Säilytyspurkit

Lasipurkeista saa siistit säilytyspurkit toimistossa tarvittaville pikkutarvikkeille, kuten klemmareille, kuminauhoille, pyyhekumeille ja nastoille. Purkin metallikannen voi tarvittaessa ruuvata vaikka työtason alle, tai tarvikekaapin hyllyyn.