Categories
Uncategorized

Vinkit toimivan kotitoimiston luomiseen

Kotona työskentelemisestä on tullut 2020-luvulla normi ja siksi on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että kotitoimistosi edistää tuottavuutta ja luovuutta. Työskenteletpä sitten ylimääräisestä makuuhuoneesta, kellarista tai vaikka olohuoneen nurkasta käsin, työtilasi on oltava mukava ja tehokas. Ohessa muutamia vinkkejä täydellisen kotitoimiston luomiseen.

Kotitoimisto on nykyaikaa

Koronapandemia muutti maailmaa monella tapaa ja yksi niistä on etätyöskentelyn lisääntyminen. Kotoa käsin työskennellessä on tärkeää, että työtila on viihtyisä, funktionaalinen ja hyvinvointia tukeva. Sisustamisen lisäksi kannattaa huolehtia myös esimerkiksi internet-yhteyden toimivuudesta ja turvallisuudesta. Jos yritykselläsi ei ole vielä käytössään viimeisintä suojausteknologiaa hyödyntävää nettiyhteyttä, anna heille vinkki paras VPN -sivustosta.

Sisusta oman mielesi mukaan

Ensimmäinen askel toimivan kotitoimiston luomisessa on valita itselleen mieleinen sisustus. Mieti, millaista estetiikkaa haluat – onko se modernia ja minimalistista tai kodikasta ja eksentristä – ja valitse sitten teemaan sopivat huonekalut ja koriste-esineet. Ainutlaatuisten sisustustavaroiden ostaminen käytettyjen tavaroiden myymälöistä voi olla loistava tapa löytää tyyliisi sopivia tuotteita huokeaan hintaan.

Muista huomioida myös käytettävissä oleva tila. Jos kotitoimistosi on pieni, suosi monikäyttöisiä huonekaluja. Näitä voivat olla esimerkiksi työpöytä, jossa on sisäänrakennetut hyllyt tai sohva, jonka alla on säilytyslokero. Seinähyllyjen avulla tavaraa saa järjesteltyä mukavasti ilman, että tila on pois lattianeliöistä.

Luo tunnelmaa valaistuksella

Valaistuksella on tärkeä rooli minkä tahansa huoneen tunnelman luomisessa. Erityisen tärkeä merkitys valolla on kotitoimistoa suunniteltaessa. Luonnonvalo on aina ihanteellinen, mutta jos luonnonvaloa ei ole riittävästi toimistolle valitsemassasi tilassa, harkitse erilliseen hyvään työvalaistukseen, kuten pöytävalaisimiin sijoittamista. Vaikka luonnonvaloa olisi runsaastikin, työvalaistuksen lisääminen voi auttaa luomaan kutsuvamman ilmapiirin ja tarjoamaan tarvittaessa lisää valoa.

Muista valoja sijoitellessasi huomioida myös tietokoneen näyttöön kohdistuvan valon vaikutus. Kaihtimien tai verhojen käyttö voi auttaa vähentämään heijastusta päästäen samalla luonnonvaloa huoneeseen.

Älä unohda työergonomiaa

Ergonomia on äärimmäisen tärkeä asia työtilassa. Valitse tuoli, jossa on säädettävä korkeus ja selkänojat. Niitä voidaan silloin säätää kunkin henkilön pituuden mukaan (jos tilaa käyttää lisäksesi joku muu) ja eri tilanteiden vaatimiin tarpeisiin sopiviksi. Tietokonenäytön oikea sijoittaminen silmien korkeudelle on myös avainasemassa hyvän työergonomian saavuttamiseksi. Kokeile tarvittaessa korkeussäädettävien jalustojen käyttöä.

Varmista lisäksi, että näppäimistö on riittävän lähellä, jotta käsivarret saavat levätä mukavasti käsinojilla kirjoitettaessa. Myös hiirimaton on oltava oikeassa paikassa, jotta käsivarsien ei tarvitse ulottua liian kauas vartalosta hiiren painikkeita käytettäessä.

Tee työpisteestäsi itsesi näköinen

Toimivan kotitoimiston luomisen ei tarvitse olla vaikeaa eikä kallista. Ottamalla huomioon kaikki nämä vaiheet – sisustussuunnittelu, valaistus ja ergonomia – voit luoda kutsuvan työtilan, jossa tuottavuus virtaa luonnollisesti! Muista, että tämän tilan tulee heijastaa omaa henkilökohtaista tyyliäsi, loppujen lopuksi vietät siellä ison osan päivästäsi. Onnea ja inspiraatiota täydellisen kotitoimistosi rakentamiseen!